Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости 19. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

19. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

19. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

„Сремска куленијада“, традиционалана привредно-туристичка манифестација ове године биће одржана у суботу, 2.јуна, у Ердевику. Најбољи произвођачи кулена, најквалитетнијег и најатрактивнијег производа од свињског меса, окупиће се по 19. пут.

Ова гастрономска манифестација привлачи пажњу произвођача и дистрибутера кулена као и свих љубитеља доброг залогаја. Куленијада је такмичење физичких и правних лица у традиционалној производњи кулена у природном и вештачком омотачу, са богатом понудом црвених и белих вина и целодневним културно-уметничким програмом.

Програм Куленијаде се састоји из такмичарског и излагачко-ревијелног дела.Заинтересовани за учешће у такмичарском делу програма узорке кулена могу предати 30. и 31. маја, у ветеринарским станицама у Шиду, Ердевику, Кузмину, Руми и у Инђији. Како се Сремска куленијада већ скоро две деценије организује под слоганом „У загрљају кулена и вина“, оба дана и произвођачи вина моћи ће да предају своје узорке, у Ердевику.

Посетиоци Куленијаде ће, у суботу, 2.јуна, у парку у центру Ердевика, током читавог дана, моћи да обиђу штандове излагача и погледају садржајан културно – забавни програм, који ће завршити концертом изненађења и ватрометом. Организатори Сремске куленијада су Општина Шид, Сремска привредна комора, МЗ Ердевик, Културно образовни центар и Туристичка организација Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости 19. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА