Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Четврта седница Скупштине општине

Четврта седница Скупштине општине

cetvrta sednica

Након усвајања записника са прошле седнице, на дневном реду четврте по реду седнице Скупштине општине Шид нашла се 31. тачка дневног реда. Одборници су најпре усвојили оставку одборника Цвјетка Ракића и донели Решење о потврђивању мандата одборницима Скупштине општине Шид: Наташи Цвјетковић и Ани Којић.

На седници је констатована оставка члана Општинског већа Милана Жанплонга а тајним гласањем је изабран нови члан Општинског већа, Душан Ластић, на период од четири године.

У наставку седнице под тачком пет дневног реда уследило је усвајање Извештаја о остварењу и извршењу Одлуке о буџету општине Шид за период јануар-септембар 2012. године. Наведени извештај усвојен са 23 гласа.

Донета је Одлука о измени одлуке о именовању команданта и чланова Штаба за ванредне ситуације на територији општине Шид и Одлука о изменама и допунама Одлуке о стипендирању студената, усвојене су измене и допуне Локалног акционог плана за решавање питања избеглих и расељених лица у општини Шид 2010-2014. год.

Одборници су такође донели Решење о усвајању Извештаја о раду Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“, Решење о разрешењу и именовању Комисије за доделу стипендија, Решење о разрешењу и именовању Комисије за општинска признања.

У наставку седнице, донето је Решење о разрешењу Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини а затим и Решење о образовању Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

Донето је и Решење о разрешењу директора Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ и Решење о именовању Славице Варничић за директора на период од четири године.

Уследило је доношење Решења о разрешењу директора здравствене установе Дом здравља Шид и Решење о именовању вршиоца дужности директора ове здравствене установе. Са 35 гласова за вршиоца дужности Дома здравља именован је др Крсто Куреш.

Након тога је уследило доношење Решења о изменама и допунама Решења о разрешењу и именовању чланова Управних одбора: ЈКП „Водовод“, Јавног предузећа за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“, ЈП „Спортски центар“ Шид, Културно образовног центра, Установе за физичку кутуру и спортску рекреацију „Партизан“, Галерије слика „Сава Шумановић“ Шид, Музеја наивне уметности „Илијанум“ Шид, Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“ као и Решење о изменама и допуна Решења о именовању чланова управног одбора ове предшколске установе из реда родитеља.

На седници су донета и Решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора: Гимназије „Сава Шумановић“ Шид, ОШ „Сава Шумановић“ Ердевик, ОШ „Вук Караџић“ Адашевци, као и члана Школског одбора ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Шида.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости Четврта седница Скупштине општине