Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Библиотека Инфо Новости 20. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

20. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

20. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

Сваког првог викенда у јуну, у Ердевику највећем и најлепшем селу у Срему, одржава се највећи гастрономски фестивал Сремска куленијада под слоганом "У загрљају кулена и вина".

„Сремска куленијада“, традиционална привредно-туристичка манифестација, која је и овог пута окупила најбоље произвођаче кулена, најквалитетнијег и најатрактивнијег производа од свињског меса. Манифестацију је отворио Предраг Мујкић директор Привредне коморе Србије Регионалне привредне коморе Сремског управног округа, а у име домаћина и организатора, госте и посетиоце Куленијаде поздравили су председник Општине Шид Предраг Вуковић, Зоран Машић, у име МЗ Ердевик и Славица Хајдер у име Привредне коморе Војводине. Овогодишњи победник Сремске куленијаде је породица Лемајић из Шида, чији производи су били најквалитетнији у обе категорије, кулен у природном и вештачком омотачу.

20. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА

Сремска куленијада, гастрономска манифестација која привлачи пажњу произвођача и дистрибутера кулена као и свих љубитеља доброг залогаја, и ове године имала је и богату понуду црвених и белих вина, у складу са слоганом под којим се одржава, „У загрљају кулена и вина“. Посетиоци Куленијаде су током читавог дана, могли да уживају у богатој понуди на штандовима излагача и погледају садржајан културно – забавни програм. Организатори Сремске куленијада су Општина Шид, Сремска привредна комора, МЗ Ердевик, Културно образовни центар и Туристичка организација Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Библиотека Инфо Новости 20. СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА