Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

ПРОЈЕКТА „ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је уз подршку Светске банке покренуло пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Циљ пројекта је унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, као и унапређење координације и сарадње између релевантних актера у пружању холистичких и висококвалитетних услуга предшколског васпитања и образовања са акцентом на децу из друштвено осетљивих група.

Општина Шид је једна од 20 локалних самоуправа у Републици Србији којој су опредељена средства за унапређивање координације и сарадње у пружању услуга предшколског васпитања и образовања у оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” чијом имплементацијом ће се обезбедити заначајни бенефити за сву децу предшколског узраста и њихових породица, локалну заједницу, као и унапређење услуге предшколских установа и институцијa државне управе у чијој надлежности је предшколско васпитање и образовање и других.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић уручио је, на Конеференцији „Велики људи од малих ногу“ која је одржана у петак 20. септембра 2019. године у Београду Уговор о додели средства начeлници Општинске управе Шид Бојани Мравик.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ