Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ

У сали Скупштине општине Шид одржана је јавна презентација буџета за 2020. годину који је образложила Јадранка Недић, руководилац одељења за финансије. Пројектовани приходи и расходи за 2020. годину су 1.392.250.000 (словима: милијарду три стотине деведесет два милиона две стотине педесет хиљада) динара. Јавна расправа је трајала 20 дана, од 22.11.2019. до 11.12.2019. године, током овог периода на адресу Општинске управе пристигао је велики број предлога и сугестија грађана, организација и удружења.

„План је да већ од 2022. године грађани буду они који ће креирати комплетан буџет, а ми политичари ти који ће поштовати њихову вољу и такав буџет креиран од стране грађана за грађане спроводити у дело“, истакао је заменик председника општине Зоран Семеновић током уводног обраћања.

Зоран Семеновић је даље додао да ће буџет општине Шид за 2020. годину бити пре свега социјално оријентисан како би се олакшао живот грађана, повећаће се број геронто домаћица како би се што више олакшао живот старих и немоћних лица, цене предшколских установа се неће мењати, а цене комуналних услуга и водоснабдевања неће прелазити пет процената, што је доста мање у односу на девет процената које је прописала држава Србија. Од 2020. свако насељено место у општини добиће комуналне раднике који ће бити задужени за одржавање јавних површина. Олакшице ће осетити и редовне платише пореза који ће порез плаћати десет процената мање, тако их локална самоуправа награђује за редовно измирење дуговања.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ

„Одлука локалне самоуправе је да се награде сви грађани који редовно измирују пореске обавезе према локалним порезима кроз умањење пореза за 10 процената наредне године, које није уопште безначајно. На тај начин ћемо олакшати грађанима, тако што ће сви они који су редовно плаћали, порез, плаћати још ниже“, изјавио је Зоран Семеновић.

Поред социјалног аспекта, средствима из буџета биће покривени и развојни и инвестициони пројекти, као што су наставак изградње индустријске зоне, изградња водовода у Моловину, реконструкција спортске хале у Шиду као и изградња фискултурне сале у Вишњићеву и амбуланте у Илинцима...

Након спроведене јавне расправе и презентације, нацрт одлуке о буџету општине Шид за 2020. годину са свим примедбама, предлозима и сугестијама достављен је Општинском већу које ће утврдити предлог одлуке о буџету.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ