Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Одељења Одељење за урбанизам Служба за урбанизам и заштиту животне средине Инфо Новости ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ

Служба за урбанизам и заштиту животне средине

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ

Милош Митошевић и Владана Пешић су најбољи спортисти општине Шид у 2019. години

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ

Милош Митошевић игра за одбојкашки клуб "West" из Шида где годинама постиже одличне резултате. Поред кадетског успешно наступа и за сениорски састав свог клуба.

Владана Пешић кајакашица КК "Филип Вишњић" из Вишњићева, чланица је кајакашке репрезентације Србије. Поред успеха које постиже за матични клуб, током 2019. бранила је боје српске тробојке на турниру Олимпијских нада у Словачкој на којем је освојила високо шесто место.

Пехаре и плакете су им уручили Бранко Новаковић председник Спортског савеза општине Шид, Ђорђе Томић члан општинског већа и Никола Видић директор Коперникус РТВ Шид, честитали на постигнутим резултатима и пожелели доста успеха у наставку каријере.

Поред награда за спортисте године, признања су уручена и најбољим спортским тимовима.

Спортисти СТК "Партизан" проглашени су најуспешнијом мушком екипом, а спортискње БК "Једнота" најбољим женским тимом.

Најуспешнији спортски састав у месним заједницама су фудбалери ФК "Граничар" из Јамене.

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ

Петар Вејновић, председник стручног жирија и један од покретача доделе признања за најбоље спортисте на територији шидске општине које се додељује од 1983. године, захвалио се локалној самоуправи на подршци и рекао да је ове године била јака конкуренција, нарочито у категорији младих спортиста и тимова, због чега је пред стручним жиријем био веома тежак и одговоран задатак.

Одлуком жирија за најуспешније младе спортисте проглашени су: Горана Станимировић и Лазар Милановић из КК "Филип Вишњић", Дуња Чобановић и Урош Матусијевић из БК "Једнота".

Најуспешнијом омладинском екипом проглашени су рукометаши "Радничког", док су њихове колегинице из истоименог тима проглашене најбољим женским омладинским спортским саставом.

Најуспешнија школско-спортска друштва су ОШ "Бранко Радичевић" међу основним и ТШ "Никола Тесла" међу средњим школама.

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ

За најуспешнијег спортског радника проглашен је Милош Милошевић, тренер рукометног клуба "Раднички", професор физичког васпитања у Гимназији "Сава Шумановић" и један од тренера у спортској школици "Сунце". Милошевић као велики спортски ентузијаста успео је кроз своје ангажовање да популаризује спорт на територији општине Шид и да позитивно утиче на велики број младих да од најранијег животног доба почну да се баве спортом.

Признања за успехе које постижу на међународној сцени и на тај начин позитивно представљају у свету шидску општину припала су Ивану Младеновићу бициклисти маратонцу и Дејану Јокићу светском прваку у парастрељаштву.

Награда за животно дело отишла је у руке Бранку Радичевићу.

Овогодишња 37. по реду додела признања најбољим спортистима са територије општине Шид одржана је у Спортској хали у Шиду. Организована је уз подршку Спортског савеза општине Шид и Коперникус РТВ Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Одељења Одељење за урбанизам Служба за урбанизам и заштиту животне средине Инфо Новости ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ У 2019. ГОДИНИ