Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Посета амбасадора Републике Словачке

Посета амбасадора Републике Словачке

poseta ambasadora slovacke sidu

Амбасадор Републике Словачке, Јан Варшо, у пратњи секретара амбасаде Полашко Мирослава, боравио је 20. новембра у посети нашој општини. Ово је једна у низу посета срединама у којима живе Словаци а у циљу успостављања међурегионалне сарадње.

У оквиру посете, амбасадор је најпре посетио село Бингула, где су га дочекали представници ове МЗ и председник СО Шид др Бранислав Мауковић.

poseta ambasadora slovacke binguli

Након дочека у Словачком дому уследио је пријем у црквеном дому где су гости са представницима словачке заједнице разговарали о језику, традицији и култури у овој мултинационалној средини.

Након Бингуле амбасадор је посетио и МЗ Љуба где су настављени разговори. У Словачком дому у Ердевику, ученици основне школе „Сава Шумановић“ (чланови драмске секције на словачком језику) су пригодним програмом дочекали амбасадора a након разговора о културним манифестацијама уследила је посета цркви и школи у овом месту.

poseta ambasadora slovacke slovacki dom

По доласку у Шид је амбасадор најпре посетио Словачки дом, након чега је уследио пријем код председника општине Николе Васића. Састанку су присуствовали и председник СО др Бранислав Мауковић, председник Савета МЗ Шид Зоран Шапоња и представници КУД Једнота.

И домаћини и гости изразили су задовољство због посете а амбасадор је истакао да је хармоничан живот у мултиетничким срединама заједничка заслуга свих.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Посета амбасадора Републике Словачке