Општина Шид

6. децембар Дан општине Шид

sesti decembar01

6. децембар, Дан општине и Дан ослобођења, обележен је ове године низом активности.
У сали Скупштине општине Шид, одржана је свечана седница СУБНОР-а у присуству представника СУБНОР-а и локалне самоуправе. Након седнице, положени су венци на споменик на Православном гробљу и служен парастос жртвама. Такође, положени су и венци на спомен плоче на Тргу културе.

sesti decembar02

Уследило је свечано усељење СКУД „Свети Сава“ у просторије Владичанског двора у присуству свештенства, представника локалне самоуправе и чланова овог културно-уметничког друштва.

sesti decembar03

У препуној сали Културно образовног центра Шид одржана је свечана седница СО Шид. Након што је председник СО Шид др Бранислав Мауковић отворио седницу присутне је поздравио проф. Душан Лукић члан председништва СУБНОР-а општине Шид а председник општине Никола Васић и председник СО Шид уручили су награде овогодишњим добитницима децембарске награде.

sesti decembar04

На основу одлуке Комисије за општинска признања, ове године, децембарску награду добили су: Тихомир Ранисављевић из Шида, Стеван Вићановић Синђа из Шида, др Слободан Лалић из Адашеваца и Црвени крст Шид. Захвалнице општине Шид уручене су: Александри Недић из Шида, Мото клубу Шид, Божи Милина из Шида, Цветину Аничићу из Шида и Удружењу жена „Шидијанке“. Након свечане седнице СО уследио је богат културно уметнички програм у ком су учествовала деца из предшколске установе Руски двор, предшколска група из објекта „Јелица“, ученици нижих разреда основне школе „Бранко Радичевић“, КПД „Ђура Киш“, КУД „Једнота“ и најмлађи чланови Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему