Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Свечано обележена школска слава Свети Сава

Свечано обележена школска слава Свети Сава

sveti sava01

Српска православна црква 27. јануара традиционално прославља дан свог утемељивача и народног просветитеља а од половине 19.века Савиндан са слави и као школска слава. У цркви Светог оца Николаја у присуству великог броја деце служена је литургија, а почев од четвртка у школама широм наше општине Свети Сава обележен је пригодним програмима. У петак, 25. јануара у сали Културно образовног центра одржана је традиционална Светосавска академија у организацији Општине Шид, Српске православне црквене општине, Друштва руско-српског пријатељства, Гимназије Сава Шумановић и Хора Лазарице.

 sveti sava02

Том приликом додељене су Светосавске повеље са циљем афирмације стваралаштва у основним и средњим школама, за посебна достигнућа у области књижевности, природних и друштвених наука, музичког и ликовног стваралаштва и физичке културе. Добитници повеље су Тамара Андришко, Срђан Јездимировић и Горан Возало из О.Ш. „Бранко Радичевић“ Шид, Анамарија Божиновски ученица О.Ш. „Сремски фронт“, Лазар Ћалић ученик О.Ш. „Сава Шумановић“ Ердевик, Вељко Дамјановић и Бојана Божић ученици О.Ш. „Вук Караџић“ Адашевци као и ученици Гимназије „Сава Шумановић“: Милан Добрић, Јована Видић, Оливера Валентировић, Тамара Вурдеља, Александра Матић, Александра Нешковић и Давид Ромић као и Ленка Боројевић ученица Музичке школе „Филип Вишњић“.

sveti sava03

Са циљем афирмације стваралаштва за модерну организацију рада и примену савремених метода и облика рада за припремање и учествовање ученика на смотрама и такмичењима и за успешну презентацију рада са ученицима и рада школа уопште ове године Светосавском повељом награђени су и просветни радници: Бранислава Ољача и Весна Тошић из О.Ш. „Сава Шумановић“ из Ердевика, Душко Башић, Јосип Павловић и Наташа Миљановић из О.Ш. „Сремски фронт“ и професор Душан Лукић из Гимназије „Сава Шумановић“. Повеље су уручили председник општине Никола Васић и председник С. О. др Бранислав Мауковић. Након академије у Владичанском двору отворена је изложба Златоглава Русија, пројекат Московско-српског дома а у суботу 26. јануара одржан је и традиционални концерт СКУД „Свети Сава“ на ком су осим извођачких ансамбала овог културно уметничког друштва, учествовали и гости из СКУД „Семберија“ Бијељина.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Свечано обележена школска слава Свети Сава