Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Осма седница Општинског већа

Осма седница Општинског већа

osma sednica opstinskog veca

На осмој седници Општинског већа, одржаној дана 18. фебруара, након што је једногласно усвојен дневни ред и записник са претходне седнице, чланови Општинског већа су усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Шид за период јануар-децембар 2012. године.

Остварење прихода у наведеном периоду је 94,12% а извршење буџета 93,64%. Усвојен је предлог Одлуке о изменама и допунама Статута општине Шид и утврђени Предлози Одлука о промени оснивачких аката јавних предузећа, предлог Одлуке о финансијскј подршци породицама са децом на територији општине Шид а изменама су уведена и два нова права: помоћ незапосленим породиљама и бесплатан боравак у вртићима за 3. и 4. дете. На осмој седници Општинског већа усвојен је и предлог Одлуке о изменама одлуке о оснивању службеног гласила „Службени лист општине Шид“.

У наставку седнице разматран је захтев руске фирме Kris Consulting JSC из Москве ради развијања Пројекта великог дистрибутивног терминала и финансирање изградње шећеране и биоенергане а сходно достављеном писму о намерама. Размотрен је и захтев фирме Energy for future из Кисача, за сарадњу у области енергетике и пољопривреде и подржана су сва три писма о намерама ових инвеститора.

Дата је сагласност на Програме пословања јавних предузећа за 2013. годину а усвојени су и предлози Решења о давању сагласности на иста. На овој седници усвојен је и захтев ЈКП „Водовод“ Шид за одобрење финансијских средстава у циљу завршетка радова на Пројекту уградње аутоматског хлорогеног уређаја.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Осма седница Општинског већа