Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Војни лекар на селу

Војни лекар на селу

vojni lekar na selu

У оквиру пројекта команде Прве бригаде копнене војске Србије, гарнизона у Новом Саду, данас је у Моловину спроведена акција пружања лекарске и ветеринарске помоћи локалном становништву.

Била је то прилика, да се још једном покаже хуманост и друштвена оправданост акције. Допринос успешној реализацији акције, дали су и органи локалне самоуправе. Према речима потпуковника Владимира Пуђе, циљ акције је обилазак наших села и пружање здравствене помоћи становништву, од стране припадника војске Србије а у координацији са осталим организацијама и службама.

Моловин је осмо по реду село које припадници војске обилазе у оквиру пројекта, који има пре свега саветодавни карактер. Посети Моловину претходили су, прелиминарни састанак 07. фебруара у кабинету председника општине Шид, као и радни састанак ,одржан 04. априла у МЗ Моловин а у циљу договора о даљој сарадњи. Акцију је позитивно оценио и начелник Општинске управе Ромко Папуга, истакавши да свака акција овог типа показује добру намеру да се помогне локалном становништву. Циљ је помоћи мештанима да се не осете угрожено нити запостављено јер живе у месту удаљеном од седишта општине и од медицинских центара.

Осим начелиника општинске управе, Моловин су данас посетили и председник СО Шид др Бранислав Мауковић, као и директор ЈКП „Водовод“ Александар Јовановић, директор Центра за социјални рад Светозар Шолаја и представници Црвеног крста Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Војни лекар на селу