Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Радна посета Миладина Лукића Галерији „Сава Шумановић“

Радна посета Миладина Лукића Галерији „Сава Шумановић“

radna poseta miladina lukuca galeriji sava sumanovic

У циљу упознавања са стањем у Галерији слика „Сава Шумановић“ у Шиду, која однедавно има статус установе од националног значаја, 05. јуна у радној посети овој установи, боравио је, помоћник министра за заштиту културног наслеђа, Сектора за културно наслеђе при Министарству културе и информисања Миладин Лукић.

Заједно са сарадницама, Весном Марицки - Остојић, самосталном саветницом која је и руководилац Групе за заштиту непокретног културног наслеђа и мр Сањом Грујичић – Цупаћ саветницом за музејско наслеђе у Групи за заштиту покретног и нематеријалног наслеђа, он је обишао простор галерије и разговарао са директором установе Весном Буројевић и представницима локалне самоуправе.

Заједнички је став да је обзиром на нови статус ове установе, обавеза државе да заједно са локалном самоуправом, обезбеди оптималне услове за чување слика и да се стање у галерији прилагоди музеолошким стандардима.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Радна посета Миладина Лукића Галерији „Сава Шумановић“