Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости Сремски ручак чобански

Сремски ручак чобански

sremski rucak cobanski

У присуству великог броја такмичара и гостију са територије наше општине као и из региона, у суботу 31. августа на ранчу „Чесмин До“ надомак Бачинаца, одржана је манифестација „Сремски ручак чобански“.

У организацији Месне заједнице Бачинци и Туристичке организације Шид а под покровитељством Општине Шид, четврта по реду манифестација, окупила је ове године још већи број такмичара, чак 33 екипе у кувањеу овчијег паприкаша и исто тако импозантан број посетилаца који су, осим у такмичењима у пецању, чобанском седмобоју, брзом шишању оваца, изложбама чобанских паса и голубова, могли да уживају и у прелепом амбијенту ранча, музици тамбураша и аутентичним кулинарским специјалитетима.

Манифестацију је свечано отворио Мирослав Шпановић, покрајински посланик и председник Одбора за безебедност Скупштине АП Војводине, а најуспешнијим такмичарима награде је уручио Ромко Папуга, начелник општинске управе. Најбољи резултат у дисциплини „Чобански седмобој“ постигао је Игор Крмек из Шида, у дисциплини надвлачење конопца победу је однела екипа „Грчанци“ из Вишњићева а победник у кувању чобанског паприкаша је екипа „Боем“ из Шида.

Такмичари и гости понели су са ранча „Чесмин до“ углавном позитивне утиске, што је организаторима манифестације додатни мотив али и одговорност да наредна манифестација, буде још боље организована и да поприми још шире размере.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости Сремски ручак чобански