Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости Информациони систем за управљање енергијом

Информациони систем за управљање енергијом

energetska efikasnost5

Данас је у сали СО Шид одржана обука за коришћење информационог система за енергетски менаџмент, а у оквиру пројекта Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине и Програма УН за развој, „Увођење информационог система за енергетски менаџмент у јавним зградама“. УНДП је програм Уjeдињених нација основан 1965. године са циљем максималног искоришћавања природних и људских ресурса, обезбеђивањем експертизе и других облика помоћи.

Како је истакао представник ове организације Милош Кривокућа, тренинзи у општинама обухватају коришћење софтвера, прикупљање података и анализу података, а све у циљу уштеде потрошње енергије.

У суседној Републици Хрватској овај програм се користи већ 6 година и до сада је њиме обухваћено око 10.000 објеката и 1.000.000 рачуна, рекао је овом приликом Марин Мастелица из УНДП-а Хрватске и додао да је план управо унос података како би се могле радити анализе, процене и планови.

Резултат је обучено особље, које ће моћи преко података да прати преглед потрошње енергената. Вишеструка је корист од ове врсте обуке која је данас одржана у нашој општини у организацији Канцеларије за локални економски развој, а којој су присуствовали представници јавних предузећа и установа, као и других јавних институција са територије наше општине, који ће овде стечена знања примењивати у пракси.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости Информациони систем за управљање енергијом