Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Двадесетшеста седница Општинског већа општине Шид

Двадесетшеста седница Општинског већа општине Шид

 26 sednica opstinskog veca

На почетку данашње седнице, чланови Општинског већа разматрали су писмо о намерама фирме „Агропапук“ ДОО из Кукујеваца, за уступање јавног земљишта за отварање рибњака у насељеном месту Кукујевци и дали сагласност на уступање истог.

На конференцији за новинаре одржаној након седнице, председник општине и председседник Општинског већа Никола Васић, истакао је да се ради о изградњи два рибњака на земљишту површине 5 ха, где би се запослило више од двадесет радника. Председник је овом приликом издвојио и разматрање Предлога јавног предузећа „Спортски центар“ Шид, за доношење Одлуке о гашењу јавног предузећа и оснивању „Спортског центра“ као јавне установе.

Законом о јавним предузећима отежано је функционисање овог предузећа те ће се прећи у процедуру гашења и ликвидације постојећег предузећа и оснивање нове установе, а постоји и могућност фузије са Установом за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Шид. На дневном реду данашње седнице, нашло се и утврђивање предлога одлука о доношењу програма комасације за земљишта у општини Шид и то за К.О. Батровци и К.О. Моровић. Према речима председника општине, ова седница била је посвећена и предлозима одлука о увођењу самодоприноса и расписивању референдума, као и утврђивању предлога о образовању Комисија за спровођење референдума у Месним заједницама Шид, Бингула и Моровић.

Утврђен је и предлог одлуке о саветнику за заштиту права пацијената на територији општине Шид. Ово је обавеза коју имају све локалне самоуправе, те је овај предлог одлуке данас утврђен и то лице ће бити првостепени орган у решавању проблема тј представки у оквиру делокруга послова саветника.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Двадесетшеста седница Општинског већа општине Шид