Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 Почела реализација пројекта који финансира Европска унија кроз ЕУ Exchange 4 програма

Почела реализација пројекта који финансира Европска унија кроз ЕУ Exchange 4 програма

 pocela realizacija projekta exchange4

 Јуче је општини Беочин одржан први састанак пројектног тима који ће радити на имплементацији пројекта „Имовина локалне самоуправе–важна карика локалног економског развоја“, а који финансира Европска унија кроз ЕУ Exchange 4 програм.

Општи циљ пројекта јесте стварање предуслова за бржи локални економски развој општина Беочин, Шид и Сремски Карловци успостављањем ефикаснијег начина управљања општинском имовином. Кроз реализацију пројектних активности, поменуте општине ће испунити своје законске обавезе које проистичу из Закона о јавној својини (2011), који је после деценије и по омогућио да локалне самоуправе постану титулари (власници) над јавном имовином којом су до тада само располагале, а чији је власник заправо била Република Србија.

 Састанком пројектног тима су председвали Никола Вукшић, помоћник председника општине Беочин, и Ванеса Белкић, извршна директорка НВО ЦенТриР, која је представнике пројектног тима упознала са динамиком спровођења кључних активности на пројекту, који ће сви пројектни партнери заједнички спроводити током 12 месеци његове реализације. Пројекат предвиђа спровођење низа активности, од оснивања општинске организационе структуре за управљање имовином у партнерским општинама, преко едукације запослених у општинској управи и јавним предузећима, до успостављања неопходне ИТ структуре у области управљања имовином. Поред овога, најзначајније активности се односе на процес прикупљања, анализу и проверу података о имовини, која је предмет уписа јавне својине на територији партнерских општина, формирање јединственог регистра (базе) општинске имовине, као и на упис својинских права у регистар непокретности који води Републичка дирекција за имовину.

Чланови пројектног тима су упознати са својим задужењима и обавезама на пројекту, подактивностима које ће бити спроведене у свакој партнерској општини, као и начином који ће обезбедити успешну комуникацију унутар пројектног тима. Такође, на састанку је договорено одржавање уводне конференције за новинаре која ће бити одржана у Беочину током марта месеца, када ће бити уприличено и потписивање Меморандума о сарадњи између општине Беочин са партнерима на пројекту- општином Шид, општином Сремски Карловци, општином Чајетина и НВО ЦенТриР.

 

eu

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 Почела реализација пројекта који финансира Европска унија кроз ЕУ Exchange 4 програма