Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 „Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја“

„Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја“

 imovina lokalne samouprave vazna karika ler

Са циљем упознавања јавности са активностима и очекиваним резултатима пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја“, јуче је у сали СО Беочин одржана конференција за новинаре.

Реч је о пројекту који се реализује у оквиру EU Exchange 4 програма, финансираног од стране Европске уније, а који спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО). Наша општина ће кроз овај пројекат, а заједно са општинама Беочин и Сремски Карловци, увести ефикаснији модел управљања општинском имовином и на тај начин унапредити свој локални економски развој. Ментор на пројекту биће општина Чајетина, која је пре неколико година успоставила ефикасан механизам управљања општинском имовином. Како је истакла Бојана Божанић, помоћница председника општине Чајетина, ова општина била је принуђена да раније прибегне оваковом попису, превасходно због земље на Златибору, а својим искуствима помоћи ће општинама партнерима да предупреде овакве и сличне проблеме.

Присутнима на конференцији за новинаре, обратили су се и извршна директорка НВО ЦенТриР, Ванеса Белкић, председник општине Беочин, мр Богдан Цвејић, заменик председника општине Сремски Карловци Рајко Маринковић као и начелник Општинске управе Шид Ромко Папуга, који је у свом излагању навео да наша општина од овог пројекта очекује не само да изврши законску обавезу, него и да едукује све структуре запослених да промене однос према имовини, те да се према њој понашају „пажњом добрих домаћина“. Тиме што ће регистар бити јаван, омогућиће се транспарентност, што би умногоме требало да произведе позитиван ефекат код грађана, као и већи успех прилоком аплицирања са пројектима везаним за прекограничну сарадњу, као и понуду еко и агро туризма.

 eu

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 „Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја“