Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Дејан Ристић у посети нашој општини

Дејан Ристић у посети нашој општини

 dejan ristic u poseti nasoj opstini

У циљу пружања неопходне подршке нашој општини и установама културе, као и размене мишљења и искустава, данас је у посети Општини Шид, боравио Дејан Ристић државни секретар у Министарству културе и информисања.

Циљ посете било је упознавање са радом установа културе, као и са активностима које локална самоуправа спроводи у циљу развијања културних потреба, односно јачања капацитета установа културе. У оквиру посете, најпре је одржан састанак ком је присиствовао председник општине са сарадницима, као и директори Галерије слика “Сава Шумановић” Шид –Установа културе од националног значаја, Музеја наивне уметности “Илијанум”, Културно образовног центра Шид и Народне библиотеке “Симеон Пишчевић” Шид. Током састанка, присутни су упознали госта са радом установа. У изјавама за медије, председник Општине Шид Никола Васић истакао је да су на радном састанку са директорима установа културе, сагледани сви актуелни проблеми и добијене назнаке даље комуникације и наставка сарадње на свим нивоима власти, с циљем унапређења културе у нашој општини.

Државни секретер Дејан Ристић, изразио је задовољство првим иницијалним састанком и истакао је да је охрабрен свешћу челника општине о значају културе и системског улагања у културу, а такође и стручношћу и посвећеношћу директора установа културе. Ристић је додао и то, да заједнички циљ треба да буде заштита културне баштине као и ангажовање на презентацији онога што Шид има и нуди. Александар Илић, кореограф и солиста балета Народног позоришта у Београду који је данас такође боравио у посети Шиду, истакао је задовољство што борави у свом граду као гост.

Након састанка, уследила је посета државног секретара установама културе, а приликом посете Народној библиотеци “Симеон Пишчевић”, Дејан Ристић је директорици библиотеке Славици Варничић, уручио књиге, као поклон ресорног министарства.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Дејан Ристић у посети нашој општини