Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПОПИС И УПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ

ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПОПИС И УПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ

 obuka popis

У период од 4-6. јуна, у просторијама Центра за привредни и технолошки развој Војводине (Цептор) на Андревљу, реализована је обука за координаторе, чланове општинских радних тимова и екстерно ангажоване пописиваче из Беочина, Шида и Сремских Карловаца.

Тродневна обука, коју је похађало 30 учесника, имала је за циљ подизање капацитета за ефикасно обављање серије послова и задатака из домена пописа и уписа јавне имовине на територији општина Беочин, Шид и Сремски Карловци. Том приликом, поред упознавања са описом посла, као и радним задацима и одговорностима, учесници су се, како теоријски, тако и кроз интерактивне радионице, упознали са процесом прикупљања, анализом и провером података о јавној имовини која је предмет уписа и пописа, као и процесом уписа права јавне својине у централни регистар непокретности који води Републичка дирекција за имовину.

Ипак, најзначајнији и најобимнији део обуке односио се на практично оспособљавање учесника за рад у јединственом регистру (бази) општинске имовине који подразумева проверавање и директно уношење података о физичком стању непокретности које су предмет пописа, а онда и за креирање неопходне документације за упис права јавне својине у регистар непокретности и обављање потребних припрема за њено слање Републичкој дирекцији за имовину.

obuka popis2

Током радионичарског дела обуке, учесници су били у прилици да кроз практичан рад на појединачним примерима усвоје знања потребна за самостално обављање послова како уписа, тако и пописа јавне имовине. Овом обуком заокружене су едукативне активности на пројекту „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја“, који финансира Европска унија кроз Exchange 4 програм. Поред наведених општина, на чијим територијама ће се пописивати јавна имовина, партнерска општина Чајетина ће у оквиру овог процеса имати менторску улогу, док је CenTriR као партнерска организација задужена за надзор и координацију активности предвиђених пројектом.

 eu

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПОПИС И УПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ