Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Рукометни таленти из дијаспоре у посети Шиду

Рукометни таленти из дијаспоре у посети Шиду

 talenti

 У суботу 9. августа, у нашој општини боравили су учесници спортског кампа “Играј за Србију”. Камп чији су покровитељи Министарство спорта и омладине и Спортски савез Србије, намењен је талентованој деци која живе у дијаспори, а неки од њих ће једнога дана да носе дрес националног тима Србије.

Према речима Александра Савића, рукометног тренера и селектора кадетске репрезентације Србије, учесници кампа су млади таленти из Шведске, Словеније, Аустрије, Француске и Републике Српске, а програм кампа, осим спортских обухвата и културне садржаје. Млади из дијаспоре током кампа обилазе културно историјске споменике и сва она места која до сада нису били у прилици да виде.

Једно од таквих места је свакако и Галерија слика“Сава Шумановић”, где су госте дочекали председник СО Шид др Бранислав Мауковић и члан Општинског већа задужен за спорт и омладину Вујадин Васић, а девојчице и дечаци показали су велико интересовање за лик и дело нашег најпознатијег суграђанина. Након посете галерији гости су заједно са домаћинима, рукометашима и рукометашицама шидског “Радничког” кренули пут Моровића, где су у организацији Општине Шид и МЗ Моровић одигране ревијалне уакмице у којима су снаге одмерили, рукометаши шидског “Радничког” и репрезентативци дијаспоре, као и женска репрезентација дијаспоре и младе рукометашице из Шида. Нова познанства и осмеси младих гостију, али и домаћина, доказ су да у спорту дружење некада може да буде важније од резултата такмичења.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Рукометни таленти из дијаспоре у посети Шиду