Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Куће за најугроженије Јаменчане

Куће за најугроженије Јаменчане

kuce za najugrozenije jamencane

 У Јамени је данас потписан Протокол о изградњи породичних кућа у Општини Шид, закључен између Општине Шид и Фондације „Пазова за најугроженије“, као и Уговори о донацији, документи на основу којих ће за два мештанина Јамене, бити решено стамбено питање.

У питању су домаћинства Станка Кукића и Пере Грозданића, која ће се захваљујући овој донацији, пре зиме уселити у нове домове. У изјави за медије председник општине Никола Васић, захвалио је у име мештана Јамене као и у име локалне самоуправе представницима фондације и додао да ће наша општина обезбедити плац на коме ће ове две стамбене јединице бити изграђене. Такође, председник Васић је пожелео породицама да дуго уживају у новим домовима, који ће, захваљујући сусретљивости донатора као и извођача радова, бити завршени у року од месец дана.

Цвико Крунић, заступник фондације, обраћајући се новинарима изразио је у име привредника из Старе Пазове задовољство због данашње посете и додао да су обезбедили око педесет милиона динара за породице које су претрпеле штету током поплава, а да је финансијска вредност објекта који ће бити изграђен у страдалој Јамени око четири милиона динара, а укупна вредност помоћи за ово место биће 6,5 милиона динара јер је ова фондација за још деветнаест породица обезбедила намештај, око 1.200 м2 подова, као и собна врата. Иначе пазовачка фондација окупља преко 150 привредника и предузетника из овог места, који су овим гестом доказали да пословни успех и хуманост могу ићи заједно.

Данас је такође  одржана и седница Општинског већа, сазвана по хитном поступку. У обраћању новинарима, по завршетку седнице, председник општине Никола Васић, рекао је да су чланови већа између осталог разматрали и Предлог Одлуке о отуђењу грађевиснког земљишта у катастарској општини Јамена без накнаде. Ради се о плацу на коме ће, како је планирано, фондација “Пазова за најугроженије” изградити објекат са две стамбене јединице, а у циљу стамбеног збрињавања две породице. На седници је разматран и предлог Културно образовног центра за санацију дела канализационе и водоводне мреже и балкона у сали,  а чланови већа упутили су и захтев председнику Скупштине општине Шид за сазивање седнице СО по хитном поступку.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Куће за најугроженије Јаменчане