Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Потписивање споразума о сарадњи

Потписивање споразума о сарадњи

potpisivanje sporazuma o saradnji

 У кабинету председника општине,  данас је потписан Споразум о сарадњи Екуменске хуманитарне организације  из Новог Сада и Општине Шид,  на спровођењу пројекта “Поплаве у Србији – Помоћ за резабилитацију Јамене”.

Циљ пројекта је подршка процесу обнове и рехабилитација насеља, живота становника,  услова становања,  као и пољопривреде и сточарства у овом насељеном месту,  које је највише страдало током мајских поплава,  а инсистирало се  и на активном учешћу циљне групе – породица које су саме бирале робу у вредности до 31.000 динара. Највећи број породица изабрао је кућне апарате,  а многима су због претрпљене штете најпотребни били кревети, кухињски елементи, ормари и остали намештај. У изјавама за новинаре након потписивања споразума,  председник општине Никола Васић захвалио је у име Општине Шид и Месне заједнице Јамена и честитао Екуменској хуманитарној организацији на пруженој  помоћи, којом је опскрбљено 340 породица,  а укупна вредност помоћи је 11,5 милиона динара. Мештани су се у формуларима  које су попуњавали, сами определили за врсту помоћи која имје најпотребнија. 

Владислав   Ивичјак,   директор ове  хуманитарне организације, захвалио је председнику општине  на подршци и  веома доброј сарадњи,  где је удруженим снагама пружена помоћ становништву МЗ Јамена.  Након потписивања споразума уследила је и посета Јамени, приликом које је  испоручена неопходна помоћ породицама Мирка Јурошевића, Горана Јурошевића, Милисава Бјелића, Миленка Секулића, Пере Ковачевића и Мире Релић. Дистрибуција помоћи Јамени од стране ове организације биће настављена док  свих 340 породица не буде опскрбљено. 

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости Потписивање споразума о сарадњи