Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КАО ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА КРОЗ EXCHANGE 4 ПРОГРАМ

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КАО ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА КРОЗ EXCHANGE 4 ПРОГРАМ

konferencija za novinare o zavrsenom exchange4 programu

 У циљу упознавања јавности са резултатима пројекта “Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја”, јуче је у сали СО Беочин,  одржана завршна конференција за новинаре. Присутнима на конференцији обратили су се, председник општине Беочин  Милан Шодић, заменик председника општине Сремски Карловци Рајко Маринковић, помоћница председника општине Чајетина Бојана Божанић, начелник Општинске управе Шид, Ромко Папуга и извршна директорка НВО ЦенТриР Ванеса Белкић.

Пројекат финансиран од стране ЕУ у оквиру ЕU Еxchange 4 програма,  успешно је завршен,  а општине Беочин, Шид и  Сремски Карловци, уз  свесрдну помоћ Општине Чајетинa као ментора и Центра за равномерни регонални развој,  су у протеклих 12 месеци начиниле низ корака ка унапређењу постојећег система управљања имовином у јавној својини. Свака од три војвођанске општине, формирала је одсек за управљање имовином,  претходно  ускладивши локалне прописе са националном регулативом.

Након што је пописана имовина, формиран је регистар непокретности општинске имовине и покренута процедура за упис права власништва над истим. Захваљујући пројекту, пописано је укупно 5.099 објеката, од тога је у нашој општини пописано 2.915 јединица непокретности,  што је знатно више у односу на пројектни тј. планирани индикатор, који је предвиђао 2.650 објеката.

Заједнички је закључак да ће уређење имовинско-правних односа у овој области,  позитивно утицати на брже издавање дозвола и привлачење инвеститора, ефикасније управљање приходима и расходима који се односе на општинску имовину, што ће резултирати отварањем нових радних места, а самим тим и позитино утицати на животни стандард грађана.

Обзиром на остварен успех и  успешну сарадњу приликом реализације овог пројекта, јуче је покренута иницијатива за заједничко учешће на конкурсу за најбољи пројекат,  који  би требао да буде објављен током априла.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 4 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КАО ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА КРОЗ EXCHANGE 4 ПРОГРАМ