Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Образован Савет за управљање миграцијама

Образован Савет за управљање миграцијама

savet za upra migr

 Након 63.седнице ОВ одржане у понедељак 7. септембра, у изјави за медије, председник општине и председник ОВ Никола Васић из обимног дневног реда издвојио је, утврђивање Предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Шид за текућу годину, као и доношење Решења о образовању Савета за управљање миграцијама и трајна решења.

У оквиру ребаланса, буџет је пројектован на милијарду стодеведесет милиона динара, а средства ће између осталог бити опредељена за ревитализацију пруге Шид-Бијељина, за санацију мостова у Моровићу, као и за наставак друге и треће фазе изградње водоводне мреже у Бикићу, Соту и Привиној Глави.

С обзиром на то да је Шид погранична општина, неопходно је да буде у стању приправности, о чему је током недавне посете, вођен разговор и са министром за рад, запошљавање и социјална питања Александром Вулином, те је јуче, на седници већа конституисан Савет за миграције, чији ће основни циљ бити предлагање програма, мера и планова активности које треба предузети ради ефикасног управљања миграцијама у сарадњи са Комесаријатом за избеглице.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Образован Савет за управљање миграцијама