Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Дебата о актуелној мигрантској кризи

Дебата о актуелној мигрантској кризи

debata o migrantskoj krizi

Фондација „Ана и Владе Дивац“ у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој, организовала је дебату о актуелној мигрантској кризи .
Општину Шид представио је Заменик председника општине Шид, Зоран Семеновић који је са присутнима поделио своја искуства везана за избегличку кризу, која је знатно потресла нашу општину.

Поред општине Шид у дебати учествовале су и општина Сјеница, Тутин, Димитровград, Прешево и Суботица. Овом приликом поменуте општине потписале су Меморандум о сарадњи и тиме озваничиле учешће у пројекту „ Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу“.

Представљени су резултати истраживања јавног мњења о ставовима грађана Србије, према актуелној мигрантској и избегличкој кризи.
Учесници овог панела били су: Њ.Е. Калај Рендолф Скот, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Ханс Фридрих Шодер, шеф представништва Високог комесаријата Организације уједињених нација за избеглице у Србији, Ненад Иванишевић, државни секретар, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије и Ана Дивац, председник УО Фондације Ана и Владе Дивац.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Моровић Инфо Новости Дебата о актуелној мигрантској кризи