Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе ЈКП „Водовод“ Шид Инфо Kонкурси Конкурси за правна лица и предузетнике

Конкурси за правна лица и предузетнике

Обавештавамо Вас да Развојни фонд и даље има отворене конкурсе за правна лица и предузетнике и за регистрована пољопривредна газдинства.

Конкурси за правна лица и предузетнике

Каматне стопе годишње износе 1% уколико је средство обезбеђења банкарска гаранција и 2% уколико је средство обезбеђења хипотека када корисник кредита долази из локалне самоуправе са територије Војводине које се налазе у трећој и четвртој групи развијености ( Алибунар, Бач, Бела Црква, Жабаљ, Житиште, Ириг, Ковачица, Ковин, Мали Иђош, Нова Црња, Нови Бечеј, Оџаци, Пландиште, Сечањ, Србобран, Тител, Чока, Шид и Опово ).

Каматне стопе су више за један процентни поен уколико корисник кредита долази из локалне самоуправе које спадају у прву и другу категорију развијености и у зависности од инструмента обезбеђења износе 2 или 3% годишње.

Кредити се одобравају са роковима враћања до 7 година када је реч о кредитирању правних лица И предузетника, односно до 6 година када се ради о кредитирању пољопривредних газдинстава. Грејс период за поједине кредитне линије је чак 2 године.

Такође, омогућено је и давање ручне залоге на новокупљену погонску механизацију код кредитирања регистрованих пољопривредних газдинстава па тако сада пољопривредници уз 20% учешћа могу дати залогу на предмет куповине.

Сви конкурси су отворени током целе године.
За правна лица и предузетнике расписани су следећи конкурси:
- Конкурс за дугорочне кредите за инвестициона улагања са роком отплате 84 месеца
- Конкурс за дугорочне кредите за трајна обртна средства са роком отплате 48 месеци
- Конкурс за краткорочне кредите за обртна средства на 12 месеци, са периодом расположивости средстава од 36 месеци (три транше)

За регистрована пољопривредна газдинства расписани су следећи конкурси:
- Конкурс за дугорочне кредите за пољопривреду са роком отплате до 60 месеци
- Конкурс за дугорочне кредите за куповину пољопривредног земљишта са роком оплате од 72 месеца
- Конкурс за краткорочне кредите за обртна средства у пољопривреди са роком од 9 месеци И периодом расположивости средстава од 36 месеци (четири транше)

Све додатне информације могу се добити лично на адреси Булевар цара Лазара 7а, Нови Сад, у Сектору за кредите, електронским путем: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефонским путем на број: 021/454-334;

 

Конкурси за пољопривредна газдинства

Конкурси за правна лица и предузетнике

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе ЈКП „Водовод“ Шид Инфо Kонкурси Конкурси за правна лица и предузетнике