Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости ДАН ОПШТИНЕ ШИД

ДАН ОПШТИНЕ ШИД

ДАН ОПШТИНЕ ШИД

У Галерији слика „Сава Шумановић“ у Шиду, одржана је Свечана седница Скупштине општине Шид и обележен је 6. Децембар - Дан ослобођења и Дан општине Шид. Традиционално на данашњи дан Општина Шид додељује Децембарску награду.

Председник општине Шид Предраг Вуковић уручио је награде добитницима. Децембарска награда за 2017. годину додељена је: Станиславу Ступавски из Шида – новинар, писац и спортски радник и Радовану Грчићу из Шида – уметнички руководилац фолклорног ансамбла Српског културно уметничког друштва „Свети Сава“ Шид.

Добитници Захвалнице општине Шид за 2017. годину су :
Удружење жена „Вишњићево“ из Вишњићева, Удружење жена „Моровићанке“ Моровић, Живка Комленац, ОШ „Бранко Радичевић“ Шид, Одред извиђача „Лазар Бибић“ из Шида, Дејан Бобаљ председник МЗ Бикић До и Веселин Вељко Вучковић књижевник из Шида.

Добитници Плакете општине Шид су:
Скупштина АП Војводине, Покрајинска влада, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Управа за капитална улагања АП Војводине, Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику и USAID.

ДАН ОПШТИНЕ ШИД

Свечаној академији поводом дана општине Шид присуствовали су и представници покрајинских и републичких институција и то: Снежана Седлар потпредседница Скупштине АП Војводине, Небојша Дракулић Влада Покрајинска Влада, Саша Стевановић покрајински секретаријат за пољ., вод. и шумарство, Гојко Тркуља помоћник министра без портфеља као и председници сремских опш'тина и Општина Ражањ и Деспотовац.

На крају Свечане академије говорили глумци Аматерског Позоришта “Бранислав Нушић” из Шида. Они су кроз текст Срђана Малешевића о јунаштву свих наших шиђана покушати да дочарају део тог времена. Завршницу академије је увеличао и Гудачки квартет "Crystal Strings" из Београда.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Адашевци Инфо Новости ДАН ОПШТИНЕ ШИД