Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости ДРУШТВЕНО КОРИСТАН РАД И РАДНА АКТИВАЦИЈА

ДРУШТВЕНО КОРИСТАН РАД И РАДНА АКТИВАЦИЈА

ДРУШТВЕНО КОРИСТАН РАД И РАДНА АКТИВАЦИЈА

У сали Скупштине општине Шид данас је одржана едукација са темом увођења друштвено корисног рада и радне активације, које имају за циљ отварање Канцеларије за смањење сиромаштва ради пружања подршке социјално угроженом становништву на локалном нивоу.

Општина Шид потписала је Споразум о партнерству са Удружење грађана „Дуга“-Ада, а они у сарадњи са локалном самоуправом Ада и Општинама Житиште, Сремска Митровица и Нова Црња реализује пројекат „Јачање капацитета локалних заједница за локално укључивање рањивих група кроз пружање интегрисаних социјалних услуга и ширење добре праксе друштвено корисног рада и радне активације“ финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Општи циљ пројекта је промовисање ефикасне употребе ресурса кроз партнерства различитих актера укључених у пружање подршке угроженим групама.

Предраг Вуковић председник општине Шид изјавио је: „Резултат сарадње општине Шид и Удружења грађана „Дуга“ из Аде је отварање Канцеларије за смањење сиромаштва која се налази у Центру за социјални рад Шид и свакако ширење добре праксе друштвено корисног рада и радне активације. То значи да сваки радно способан становник наше општине за добијени новац од једнократне новчане помоћи и социјалне помоћи пружи као против услугу свој рад.

Овим пројектом осим уштеда у локалном буџету, социјално угрожени грађани који одрађују друштвено користан рад се коначно могу осећати као вредни и корисни чланови заједнице“.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Предузећа и установе Установа за спорт Партизан Инфо Новости ДРУШТВЕНО КОРИСТАН РАД И РАДНА АКТИВАЦИЈА