Општина Шид

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Поводом Савиндана, школске славе, у Шиду је одржана Светосавска академија на којој су уручене повеље ученицима и наставницима за посебна достигнућа у областима књижевности, природних и друштвених наука, музике, ликовног стваралаштва и физичке културе.

Светосаљску повeљу, која се састоји од дипломе са амблемом Општине Шид и лика Светог Саве, на основу Одлуке Комисије за општинска признања, добило је једанаест ученика основних, средњих и музичке школе и десет просветних радника, а повељу им је уз честитке на постигнутим резултатима уручио председник Општине Шид Предраг Вуковић на Савиндан, празник којим се обележава успомена на Светог Саву, српског просветитеља и првог архиепископа српског. У име награђених присутнима се обратио Ивица Кузмановић, наставник солфеђа у Музичкој школи „Филип Вишњић“.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Свечана Светосавска академија одржана је у сали Културно образовног центра у Шиду, за чију је реконструкцију Министарство културе и информисања обезбедило средства по пројекту „Сачувајмо културу Шида“ у износу од 19 милиона динара. Светосавска академија била је први културни догађај у мултифункционалном простору који је добијен након реновирања и адаптирања сале Културно образовног центра.

Реализацијом пројекта „Сачувајмо културу Шида“ обезбеђени су адекватни услови за проширење културне понуде града. Светосавска акадимија била је прилика да се у адаптирани простор стави у функцију на најсвечанији начин уз културни програм који су припремили и извели ученици ОШ „Бранко Радичевић“,СКУД „Свети Сава“ и градски хор пред бројном публиком и гостима, међу којима су били и представници Министарства културе и информисања, Данијела Ванушић, помоћник министра за културно наслеђе, и Весна Марицки, вођа пројекта Градови у фокусу.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему