Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

 

На основу члана 12. става 1. Правилника о раду Комисије бр. 023-4/I-19-3 од 19. фебруара 2019. године, Комисије за избор корисника за доделу материјалне помоћи при куповини сеоских кућа породицама избеглица које живе на територији општине Шид, а којима је неопходна помоћ за куповину сеоских кућа са окућницом и грађевински или други материјал и/или опрема потребна за поправку, адаптацију или опремање предметне сеоске куће са окућницом, у циљу стварања и побољшања њихових услова становања, именована од стране председника општине Шид Решењем број: 023-4/I-19 од 06. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Комисија) расписује

 Ј А В Н И   П О З И В

породицама избеглица и члановима њиховог породичног домаћинства за доделу средства за куповину сеоске куће са окућницом и додатну помоћ за грађевински и други материјал, за адаптацију или поправку предметне сеоске куће са окућницом у циљу побољшања услова становања.

На основу, члана 8. и члана 12. Правилника о раду Комисије за избор корисника за доделу средстава помоћи намењене породицама избеглица које су биле корисници програма куповине куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине без средстава намењених за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом, кроз доделу помоћи у виду грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом,број: 023-3/I-19-3 од 19. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Правилник), Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглих лица која су били корисници Програма куповине кућа са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине, без средстава намењених за поправку или адаптацију истих, а којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања доделом пакета грађевинског материјала за њихову поправку или адаптацију, именована од стране председника општине Шид, Решењем број: 023-3/I-19 од 06. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Комисија), расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

породицама избеглица која су била корисници програма куповине куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине без средстава намењених за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом, која имају пребивалиште/боравиште на територији Општине Шид, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства, којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом.

24. СРЕМСКА ВИНИЈАДА

Традиционална 24. по реду Сремска винијада одржана је протекле недеље, од 11. до 15. фебруара 2019. године, у Беркасову. Манифестација је такмичарског карактера, а посвећена је произвођачима, љубитељима и дегустаторима вина.

ВУК РАДОЈЕВИЋ ПОСЕТИО МЕСНУ ЗАЈЕДНИЦУ ЉУБА

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић посетио је месну заједницу Љуба. У разговору са мештанима Љубе дошло се до закључка да је највећи проблем овог села нерешено питање водоснадбевања.

29. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Скупштина општине Шид, је на 29. седници одржаној у четвртак , 14. фебруара 2019. године, разматрала и донела Одлуку о мрежи предшколских установа на територији општине Шид са Елаборатом, Одлуку о мрежи јавних основних школа на територији општине Шид са Елаборатом, и Одлуку о одређивању подручја основних школа у Општини Шид.

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ МИНИСТАР ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА ПОСЕТИО ОПШТИНУ ШИД

Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас је посетио општину Шид. Након радног састанка са представницима локалне самоуправе, у сали Скупштине општине Шид састао се са члановима Удружења ратних војних инвалида општине Шид, и том приликом овом удружењу поклонио рачунар.

88. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови Општинског већа су на седници одржаној у среду, 13. фебруара разматрали и утврдили Предлог Одлуке о мрежи предшколских установа на територији општине Шид са Елаборатом, Предлог Одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине Шид са Елаборатом, и Предлог Одлуке о одређивању подручја основних школа у општини Шид.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости