Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
Општина Шид
Општинска управа
Комисија за израду Годишњег програма заштите,
уређења и коришћења пољопривредног земљишта
Број: 320-80/2018-II-94
Датум: 15.06.2018. године

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА КОРИШЋЕЊА БЕЗ ПЛАЋАЊА НАКНАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ
ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2019. ГОДИНУ

У складу са Законом о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС“, бр. 62/06, 65/08 – др. Закон, 41/09, 112/2015 и 80/2017) и Правилником о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини (“Службени гласник РС”, број 16/2017 и 111/2017 ), Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта ( у даљем тексту: Комисија општине Шид, расписује јавни позив којим обавештава:
образовнe установe - школe, стручнe пољопривреднe службe и социјалнe установe да им се може дати на коришћење површина пољопривредног земљишта у државној својини која је примерена делатности којом се баве, а највише до 100 хектара;
високообразовнe установe - факултетe и научнe институтe чији је оснивач држава и установe за извршење кривичних санкција да им се може дати на коришћење површина пољопривредног земљишта у државној својини која је примерена делатности којом се баве, а највише до 1.000 хектара;
правнa лицa у државној својини регистрована за послове у области шумарства;

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
Општина Шид
Општинска управа
Комисија за израду Годишњег програма заштите,
уређења и коришћења пољопривредног земљишта
Број: 320-79/2018-II-94
Датум: 15.06 2018. године

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ДОКАЗИВАЊЕ ПРАВА ПРЕЧЕГ ЗАКУПА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ
ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2019. ГОДИНУ

У складу са Законом о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС“, бр. 62/06, 65/08 – др. закон, 41/09, 112/2015 и 80/17) и Правилником о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини (“Службени гласник РС”, број 16/2017 и 111/2017), Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта локалне самоуправе Шид општине Шид, расписује јавни позив свим физичким и правним лицима, којим обавештава:
власнике система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пластеника и вишегодишњих засада (воћњака и винограда који су у роду) на пољопривредном земљишту у државној својини и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године (у даљем тексту: пољопривредна инфраструктура) и
власнике домаћих животиња, који су и власници, односно закупци објеката за гајење тих животиња на територији јединице локалне самоуправе на којој се право пречег закупа остварује, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статуту најмање једну годину (у даљем тексту: сточарство),

ИЗГРАДЊА ПРИСТУПНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ

Председник Општине Шид Предраг Вуковић и заменик председника Зоран Семеновић обишли су новоизграђену приступну саобраћајницу у делу индустријске зоне у близини италијанске фабрике за производњу делова за обућу. Обиласку завршених радова на асфалтирању саобраћанице, у дужини од преко три стотине метара, присуствовали су и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и директор администрације и финансија у фабрици италијанских инвеститора, Flexi Sohlen у Шиду, Никола Лабус.

ДОДЕЛА УГОВОРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ КОМАСАЦИЈЕ

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручили су уговоре локалним самоуправама које су оствариле право на бесповратна средства на основу конкурса намењеног суфинансирању активности код поступака комасације на територији АП Војводине у 2018. години.

21. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Одборници Скупштине општине Шид су на 21. седници, одржаној у петак, 15.јуна, донели Одлуку о консолидованом завршном рачуну буџета Општине Шид за претходну годину. Усвојене су измене и допуне Одлуке о грађевинском земљишту, те предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације индустријског комплекса БИГ БУЛ ФУДС у К.О. Бачинци.

МЕЂУНАРОДНА КАЈАКАШКА РЕГАТА

Велика Међународна кајакашка регата „Станиша Радмановић“ биће одржана у недељу, 17.јуна, на стази на Босуту у Вишњићеву, у организацији Кајакашког клуба"Филип Вишњић" из Вишњићева, а под покровитељством Општине Шид и Туристичке организације Шид.

НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНОГ РАЗВОЈА 2018. ДО 2022.

У Општини Шид је току израда Стратегија развоја пољопривреде и руралног развоја за период од 2018. до 2022.године. Нацрт Стратегије ставља се на јавни увид. Све коментаре и сугестије заинтересовани могу послати до 20. јуна, на маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости