Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

„БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“ – ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ШИД

Председник Републике Србије Александар Вучић у наставку кампање „Будућност Србије“ у петак 08. марта 2019. године посетио је општину Шид, где је обишао ОШ“Сремски фронт“ у Шиду. Вучића је испред школе сачекао велики број мештана, ђака, наставника, као и директорица школе Слађана Љубојевић, председник општине Шид Предраг Вуковић и заменик председника општине Шид Зоран Семеновић.

УЛАГАЊА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Општина Шид у сарадњи са фирмом "Integral" doo данас је започела радове на асфалтирању улице у Јамени.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЈАВНИХ ПОЗИВА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ У ШИДУ

У циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања Национална служба за запошљавање, у сали Скупштине општине Шид, представила је јавне позиве и конкурсе за 2019. годину.

 

На основу члана 12. става 1. Правилника о раду Комисије бр. 023-4/I-19-3 од 19. фебруара 2019. године, Комисије за избор корисника за доделу материјалне помоћи при куповини сеоских кућа породицама избеглица које живе на територији општине Шид, а којима је неопходна помоћ за куповину сеоских кућа са окућницом и грађевински или други материјал и/или опрема потребна за поправку, адаптацију или опремање предметне сеоске куће са окућницом, у циљу стварања и побољшања њихових услова становања, именована од стране председника општине Шид Решењем број: 023-4/I-19 од 06. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Комисија) расписује

 Ј А В Н И   П О З И В

породицама избеглица и члановима њиховог породичног домаћинства за доделу средства за куповину сеоске куће са окућницом и додатну помоћ за грађевински и други материјал, за адаптацију или поправку предметне сеоске куће са окућницом у циљу побољшања услова становања.

На основу, члана 8. и члана 12. Правилника о раду Комисије за избор корисника за доделу средстава помоћи намењене породицама избеглица које су биле корисници програма куповине куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине без средстава намењених за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом, кроз доделу помоћи у виду грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом,број: 023-3/I-19-3 од 19. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Правилник), Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглих лица која су били корисници Програма куповине кућа са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине, без средстава намењених за поправку или адаптацију истих, а којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања доделом пакета грађевинског материјала за њихову поправку или адаптацију, именована од стране председника општине Шид, Решењем број: 023-3/I-19 од 06. фебруара 2019. године (у даљем тексту: Комисија), расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

породицама избеглица која су била корисници програма куповине куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине без средстава намењених за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом, која имају пребивалиште/боравиште на територији Општине Шид, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства, којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом.

24. СРЕМСКА ВИНИЈАДА

Традиционална 24. по реду Сремска винијада одржана је протекле недеље, од 11. до 15. фебруара 2019. године, у Беркасову. Манифестација је такмичарског карактера, а посвећена је произвођачима, љубитељима и дегустаторима вина.

ВУК РАДОЈЕВИЋ ПОСЕТИО МЕСНУ ЗАЈЕДНИЦУ ЉУБА

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић посетио је месну заједницу Љуба. У разговору са мештанима Љубе дошло се до закључка да је највећи проблем овог села нерешено питање водоснадбевања.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости