Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

29. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Скупштина општине Шид, је на 29. седници одржаној у четвртак , 14. фебруара 2019. године, разматрала и донела Одлуку о мрежи предшколских установа на територији општине Шид са Елаборатом, Одлуку о мрежи јавних основних школа на територији општине Шид са Елаборатом, и Одлуку о одређивању подручја основних школа у Општини Шид.

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ МИНИСТАР ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА ПОСЕТИО ОПШТИНУ ШИД

Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас је посетио општину Шид. Након радног састанка са представницима локалне самоуправе, у сали Скупштине општине Шид састао се са члановима Удружења ратних војних инвалида општине Шид, и том приликом овом удружењу поклонио рачунар.

88. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови Општинског већа су на седници одржаној у среду, 13. фебруара разматрали и утврдили Предлог Одлуке о мрежи предшколских установа на територији општине Шид са Елаборатом, Предлог Одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине Шид са Елаборатом, и Предлог Одлуке о одређивању подручја основних школа у општини Шид.

ПОСЕТА МИНИСТРА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ОПШТИНИ ШИД

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Општину Шид. Током радне посете, чији је циљ био упознавање са стањем спортске инфраструктуре, сагледавање функционисања спорта и спортских клубова у Општини Шид, положај младих и развоју омладине у области спорта.

ПОДРШКА ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА ЗА ПРУЖАЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ МИГРАНТИМА И ИЗБЕГЛИЦАМА

У сали Скупштине општине Шид, данас, је одржана едукација за здравствене раднике у Шиду и представнике Завода за јавно здравље Сремска Митровица,на тему „Пружање културно осетљивих услуга и превенцију стреса, сагоревања и секундарне трауматизације код пружалаца услуга“ чији су циљеви обезбеђивање знања и вештина потребних за пружање адекватних, правовремених и културолошки прилагођених услуга, са посебним акцентом на пружање услуга избеглицама, тражиоцима азила и мигрантима, као и знања и вештина потребних за заштиту физичког и менталног здравља здравствених радника.

22. СРЕМСКИ СВИЊОКОЉ И КОБАСИЦИЈАДА

Шид је током викенда домаћин традиционалне дводневне манифестације Сремски свињокољ и кобасицијада. Већ двадесет другу годину за редом ова манифестација промовише традиционалне сремске обичаје везане за свињокољ и окупља велики број учесника и посетилаца. Општина Шид је покровитељ богатог програма, који организује Удружење Сремски свињокољ и кобасицијада Шид, уз подршку Туристичке организације.

НОВА РАДНА МЕСТА У ШИДУ- ПОСАО ЗА 40  ЛИЦА

Власник словачке фирме која се бави текстилном индустријом отвара производни погон у индустријској зони на Гибарачком путу у Шиду који почиње са радом 01. марта 2019. године.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости