Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

РАДОВИ НА ЕЛЕКТРО МРЕЖИ

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ данас је започело радове на електро мрежи на територији шидске општине и то у насељеним местима Вашица, Гибарац и Кукујевци. Радови подразумевају замену бандера и постављање самоносивог кабл снопа како би се побољшало снадбевање и дистрибуција електричне енергије до крајњих корисника.

ПОСЕТА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ВОДОПРИВРEДЕ И ШУМАРСТВА БРАНИСЛАВА НЕДИМОВИЋА ОПШТИНИ ШИД

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић данас је посетио општину Шид. Заједно са председником општине Шид Предрагом Вуковићем и замеником председника општине Шид Зораном Семеновићем обишао је Удружење пчелара „Липа“ у Ердевику и пољопривредно газдинство Радомира Косијера у Кукујевцима.

ДОДЕЛА  УГОВОРА О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА

Председник општине Шид Предраг Вуковић најбољим студентима уручио је Уговоре о стипендирању. На Конкурсу за доделу општинских стипендија у школској 2018/2019. години конкурисало је 95 студената, а 80 је остварило право на стипендију према критеријумима из Одлуке о начину остваривања права на материјалне помоћи деци, ученицима и студентима са територије општине Шид.

ДОНАЦИЈОМ ОПШТИНЕ ШИД И ШВЕДСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА МЕЂУНАРОДНИ РАЗВОЈ И САРАДЊУ СИДА ДО СОПСТВЕНОГ БИЗНИСА

Уговором о сарадњи између Општине Шид и Хелпа, потписаним почетком априла , започета је сарадња на пројекту „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“који финансирају Шведска агенција за међународни развој и сарадњу Сида и Општина Шид , чији је циљ допринос укључивању Рома, Ромкиња и осталих угрожених група становништва у социјални и економски циклус земље као и смањење сиромаштва међу циљним групама. На територији општине Шид подржано је 15 бизниса у виду доделе бесповратних средстава за набавку опреме за почетак или развој пословне активности, у просечним износима од 1.500 и 2.400 евра.

ЈАВНИ ПОЗИВ

На основу члана 10. Одлуке о оснивању Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима („Службени лист Аутономне Покрајине Војводине“, број 19/06) и члана 19. Статута Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Фонд за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОМОЋИ НАЈУСПЕШНИЈИМ СТУДЕНТИМА ИЗ ИЗБЕГЛИЧКИХ, ПРОГНАНИЧКИХ И РАСЕЉЕНИЧКИХ ПОРОДИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ АП ВОЈВОДИНЕ

Члан 1.
Право на учешће по овом Јавном позиву могу остварити студенти или њихови родитељи који су имали (имају) у складу са законом статус избеглих, прогнаних или расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији АП Војводине пре доношења Одлуке о оснивању Фонда (21. децембар 2006. године), тј. студенти основних академских студија и струковних студија (изузев студената прве године) на територији Републике Србије (у даљем тексту: Подносилац), а који се пријаве на Јавни позив од 30. јануара до 28. фебруара 2019. године,

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ

Најуспешнијим спортистима и спортским клубовима на подручју шидске општине у протеклој години уручена су признања у оквиру традиционалног избора за спортисту године. Јован Стојаковић, кајакаш Кајак клуба „Филип Вишњић“ из Вишњићева, проглашен је за најбољег спортисту, а најуспешнија спортисткиња је Емилија Ђачанин, бициклисткиња БК „Једнота“ Шид. Пехаре и плакете, на свечаности у Спортској хали у Шиду, уручио им је председник Општине Шид Предраг Вуковић.

ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ

Поводом Светог Саве школске славе у сали Скупштине општине Шид председник општине Шид организовао је пријем за награђене ученике основних и средњих школа добитнике Светосавске повеље.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости