Општина Шид

 

С а о п ш т е њ е

 

Чланови Општинског већа Општине Шид, на данашњој, двадесеттрећој по реду седници, разматрали су предлоге за доделу Децембарске награде и предложили Комисији за општинска признања кандидате за доделу исте.

На Јавни позив, за учешће у предлагању кандидата за доделу децембарске награде, поводом 06. децембра, Дана општине, објављен од стране Општинског већа Општине Шид, у року од 15 дана пристигао је велики број предлога за укупно пет кандидата (појединаца и колектива).

Комисија за општинска признања, такође се састала данас и  одлучено је да ове године буду додељене три награде и две захвалнице. За сутра је заказана свечана седница СО Шид са академијом и том приликом биће објављена имена награђених и уручене награде – плакете и захвалнице.

 

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

АП ВОЈВОДИНА

ОПШТИНА ШИД

ОПШТИНСКА УПРАВА

Оодељење за друштвене делатности

Број: 61-2/IV-14

Датум: 20.05.2014.

Шид

На основу члана  54. став 1. Закона о локалној самоуправи („Сл. гласник РС“ број: 129/07), члана 90. став 2. Закона о основама система образовања и васпитања („Сл. гласник РС“ број: 72/09, 52/11 и 55/13) а на основу Одлуке Штаба за ванредне ситуације Републике Србије и Општинског штаба за ванредне ситуације општине Шид од 19.05.2014. о превентивној евакуацији мештана насељених места Моровић и Вишњићево, начелник Општинске управе општине Шид доноси

РЕШЕЊЕ

 

            Прекида се образовно-васпитни рад у  Моровићу, седишту  Основне школе „Филип Вишњић“ Моровић и издвојеном одељењу Вишњићево Основне школе „Филип Вишњић“ Моровић са 20.05.2014. године услед ванредног стања и више силе а због угрожености безбедности и здравља ученика и запослених.

            Прекида се васпитно-образовни рад у две мешовите васпитне групе у Моровићу и две мешовите васпитне групе у Вишњићеву предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“ Шид са 20.05.2014. године услед ванредног стања и више силе а због угрожености безбедности и здравља деце и запослених.

            Након престанка разлога за прекид образовно – васпитног рада у наведеној школи, школа ће надокнадити пропуштени рад на чин који одреди.

 

 

О б р а з л о ж е њ е

 

            Заснивајући надлежност из члана 90. став 2. Закона о основама система образовања и васпитања а на основу оправданих разлога начелник Општинске управе донео је одлуку као у диспозитиву овог решења.

 

dan otvorenih vrata 2016

Председник општине Шид, Предраг Вуковић , са својим сарадницима задуженим за економска и социјална питања вршио је пријем мештана наше општине у оквиру акције „ Дан отворених врата“. А све у циљу заједничког евидентирања проблема пред којим се налазе и њиховом што бржем и успешнијем решавању.
Председник је данас примио велик број грађана са којима је разговарао. Највећи број проблема, које су грађани изнели, везани су за одређена лична питања, за чије решавање ће се побринути надлежне установама, уз помоћ општине Шид.

rusenje majskog drveta 2016

У недељу, 19. јуна, у Бикић Долу је одржана традиционална манифестација „Рушење мајског дрвета“. У духу чувања традиције Русина, Бикићани су и ове године приредили богат културно-уметнички програм са изложбом рукотворина удружења жена са територије наше општине и отварањем нове етно поставке у етно кући коју опрема удружење жена „Бикићанке“.

sremska kulenijada 2016

У Ердевику је јуче одржана традиционална манифестација "СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА" која је ове године окупила рекордан број излагача и посетилаца из Србије и региона. Манифестацију је отворио Председник Скупштине општине Шид Велимир Ранисавлјевић и помоћник министра Ненад Катанић. Програм манифестације почео је проглашењем победника у прављењу домаћег сремског кулена у природном и вештачком омотачу. Стручна комисија бирала је победника између 125 такмичара и за апсолутног победника 17. Сремске куленијаде прогласила Ивошевић Душана из Сремске Митровице. Богат културно-уметнички програм употпунио је ову манифестацију а проглашени су и победници за најкреативнији дечији цртеж на тему куленијаде; најуређенији штанд; највеселију екипу и игру "поједи кулен".

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему