Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5

eu excange5

 

Одржана обука за спровођење пописа и ажурирање евиденције општинске имовине у Беочину и Шиду

У Центру за привредно-технолошки развој Војводине на Андревљу је у периоду од 3. до 5. јуна 2019. године одржана тродневна обука за пописиваче и чланове општинских радних тимова за попис општинске имовине из Беочина и Шида. Ове општине заједно са Центром за равномерни регионални развој CenTriR спроводе пројекат „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја Фаза II“ у оквиру кога је и организована поменута обука. Пројекат се имплементира кроз Програм Exchange 5 који финансира Европска унија из алокације за IPA 2014, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (MDULS) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (SKGO) као имплементационим партнером.

Општина Шид наставља да реализује активности у оквиру пројектка „Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја – Фаза 2“.

ПРВИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ИМОВИНЕ

У среду 29. маја 2019. године у сали Скупштине општине Шид одржан је први координациони састанак са корисницима имовине.

Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5
У општинској управи Беочин је 10. априла 2019. године одржан други састанак пројектног тима који ради на спровођењу пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза ИИ“. Пројекат се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са СКГО као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме Програма EU Exchange 5 је Министарство финансија, односно ЦФЦУ.

exchange5 footer

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ПОПИСИВАЧА
НА ПРОЈЕКТУ «ИМОВИНА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ–ВАЖНА КАРИКА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА-ФАЗА II“

eu excange5

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Беочин, 8. април 2019.

БЕОЧИН И ШИД НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ НА ПЛАНУ ЕФИКАСНИЈЕГ УПРАВЉАЊА ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ У ОКВИРУ ПРОГРАМА EXCHANGE 5

Уводна конференција којом је обележен почетак пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза ИИ“ одржана је 5. априла 2019. године у Беочину уз присуство предствника Министарства финансија- Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU), Сталне конференције градова и општина (SKGO), партнерских организација- општине Шид и Центра за равномерни регионални развој, медија и јавности.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5