Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5

eu excange5

 

Одржан други састанак пројектног тима на пројекту који се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5
У општинској управи Беочин је 10. априла 2019. године одржан други састанак пројектног тима који ради на спровођењу пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза ИИ“. Пројекат се реализује у оквиру Програма Еxцханге 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са СКГО као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме Програма EU Exchange 5 је Министарство финансија, односно ЦФЦУ.

eu excange5

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Беочин, 8. април 2019.

БЕОЧИН И ШИД НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ НА ПЛАНУ ЕФИКАСНИЈЕГ УПРАВЉАЊА ОПШТИНСКОМ ИМОВИНОМ У ОКВИРУ ПРОГРАМА EXCHANGE 5

Уводна конференција којом је обележен почетак пројекта „Имовина локалне самоуправе- важна карика локалног економског развоја Фаза ИИ“ одржана је 5. априла 2019. године у Беочину уз присуство предствника Министарства финансија- Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU), Сталне конференције градова и општина (SKGO), партнерских организација- општине Шид и Центра за равномерни регионални развој, медија и јавности.

Представници Шида на церемонији потписивања уговора за пројекте у оквиру Exchange 5 програма

Свечана церемонија којом је обележен почетак реализације грант шеме Програма Exchange 5 одржана је 22. јануара 2019. године у Београду. Скуп у организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС), Министарства финансија - Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније и Сталне конференције градова и општина (СКГО) означио је почетак реализације 18 пројеката укупне вредности 3,5 милиона евра, који ће у 48 локалних самоуправа унапредити процес управљања јавном имовином.

Општина Шид поново међу добитницима пројеката у оквиру Exchange 5 програма

У општинској управи Беочин је у петак, 18. јануара 2019. одржан први партнерски састанак на пројекту „Имовина локалне самоуправе - важна карика локалног економског развоја Фаза II“ који  спроводе општина Беочин, општина Шид и Центар за равномерни регионални развој - ЦенТриР, а финансира га Европска унија кроз грант шему Exchange 5 програма.

Период реализације: децембар 2019 – март 2020
Носилац пројекта: Општина Беочин
Партнери: Општина Шид и Центар за равномерни регионални развој–ЦенТриР
ИПА 2014: Exchange 5 програм
Донатор: Европска унија
Вредност пројекта: 166.089,17 ЕУР

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5