Општина Шид

Ви сте овде: Насловна E - управа Канцеларија за локални економски развој Инвестирајте у Шид

Инвестирајте у Шид

Добродошли у Шид

Планирање сопственог развоја израз је одговорности за будућност локалне самоуправе

Општина Шид се налази на граничном појасу Републике Србије са републикама Хрватском и Босном и Херцеговином. Поред тога, близина аутопута Београд-Загреб тако ђе омогућава општини веома повољан географски положај.

Економски и привредни развој општине представља прворазредни циљ општинског руководства. Водећи се у том смеру омогућавамо све услове за привлачење домаћих и страних инвеститора.

Нудимо земљиште у индустријским зонама, као и веома брз и ефикасан начин за добијање грађевинских дозвола и подстицаја за запошљавање радника.

Желимо искрену сарадњу. Наше искуство, одговорност и смелост нам дају још већи мотив за остваривање повољног амбијента у смеру остваривања задатих циљева. Желимо да Шид буде препознатљив партнер инвеститорима, привредним субјектима и предузетницима.

Велике пољопривредне површине такође представљају основу за привлачење инвестиционог капитала. Такође, желимо да унапредимо развој туризма у граду и селу, а наше шумске површине, реке, језера и веома богата историја такође омогућавају велики потенцијал за развој те области.

Данас када се свет изнова гради на принципима одрживог развоја желимо да општину Шид издигнемо на ниво општина које су у стању да своје природне ресурсе рационално и ефикасно користе.

Атрактивност положаја наших индустријских зона, као и искрена жеља за сарадњу са будућим инвеститорима нам даје услове да постанемо лидер у региону на путу ка Европи, па храбро преузимамо све кораке у том смеру.

С поштовањем,
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД
Никола Васић

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна E - управа Канцеларија за локални економски развој Инвестирајте у Шид