Општина Шид

Ви сте овде: Насловна

konferencija za novinare o zavrsenom exchange4 programu

 У циљу упознавања јавности са резултатима пројекта “Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја”, јуче је у сали СО Беочин,  одржана завршна конференција за новинаре. Присутнима на конференцији обратили су се, председник општине Беочин  Милан Шодић, заменик председника општине Сремски Карловци Рајко Маринковић, помоћница председника општине Чајетина Бојана Божанић, начелник Општинске управе Шид, Ромко Папуга и извршна директорка НВО ЦенТриР Ванеса Белкић.

Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја", који финансира Европска унија кроз EU Exchange програм, припремљена је брошура са циљем промовисања постигнутих пројектних резултата. Током пројекта четири партнерске општине-Беочин, Шид, Сремски Карловци и Чајетина, спровеле су низ мера на плану увођења ефикаснијег управљања имовином у јавној својини општине.

ПОЧЕО ПОПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

У општинама Беочин, Шид и Сремски Карловци је почетком јуна почео изузетно важан посао - попис јавне имовине, коју ће ове општине на основу досадашњег права коришћења државне имовине уписати као своје власништво, а захваљујући Европској унији која финансира пројекат „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја“.

Захваљујући труду и посвећености општинских радних тимова из Беочина, Шида и Сремских Карловаца, који су вредно радили протеклих неколико месеци, успешно је и у предвиђеном законском року завршен попис имовине у јавној својини којом су ове општине до сада само располагале. Након пописаимовине и добијања сагласности од Републичке дирекције за имовину, биће створени услови да пописане непокретности постану општинска својина, којом ће локалне самоуправе моћи самостално да управљају у служби свог бржег економског развоја.

 obuka popis

У период од 4-6. јуна, у просторијама Центра за привредни и технолошки развој Војводине (Цептор) на Андревљу, реализована је обука за координаторе, чланове општинских радних тимова и екстерно ангажоване пописиваче из Беочина, Шида и Сремских Карловаца.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна